Wednesday, March 25, 2009

Livet på en lantgård!

Ljuvlig tid här på gården. Jag kan sitta hos fåren hur länge som helst och bara titta på lammen. De är helt ljuvliga! Visst har han en härlig uppsyn!

I måndags kom det en Pallevante. Tackan med en mage som en lagårdsdörr hade 1 lamm i sin mage, men han var stoooor. Dessvärre blev det problem med att tackan bara hade mjölk i ett juver och det var inte det hon visade in honom på. Så nu har vi varit nere i lagårn varannan timme och brottats med tackan för att hon ska bjuda honom rätt spene. I morse verkade det som det vänt och vi håller tummarna för att det går fortsatt bra. Han har i allafall fått i sig den råmjölk han behöver så nu kan man ge lammnäring om det behövs.Snödropparna har börjat titta upp. Vilket bakslag det blev med vädret! När vi i måndags skulle ner till lagårn så var det som att stå på Åreskutans topp.



Här är en bild tagen innan snön. Tänk hur bra vi har det. Tranorna går precis utanför vår alltan. Här behöver man inte packa sig iväg till nån fågelsjö för att få en naturupplevelse, nej man öppnar bara altandörren.





2 comments:

Anonymous said...

Så otroligt söta lamm!

Nu är det fasemej snart dags tror jag för ett lammbesök!

Hoppas allt är bra med Er!

Kram

Nathalie said...

Vilken häftig brun en. Visst är det roligt denna tiden när man går och väntar och så plötsligt börjar dom lamma. Här har inte ens hälften lammat ännu och det har inte kommit några nya lamm på en vecka så snart måste det sätta igång igen...
Hur många tackor har ni kvar skall lamma? eller är det klart?
Kram